Hoe werkt het?

de Multichip waarmee u u uw auto kunt chiptunen

Chiptuning alternatief met de Multichip

Ons alternatief voor chiptuning past de originele software niet aan. Dat is goed nieuws voor de een ieder die geen software aanpassingen wil, mag of kan in zijn auto.

De chip wordt aangesloten op de OBD II aansluiting,  die bijna alle auto’s van na het jaar 2000 hebben. De Multichip kun je niet vergelijken met chiptuning, maar is een alternatief voor chiptuning.

Het geheim van onze oplossing

Wij willen graag dat zoveel mogelijk mensen hun auto kunnen chiptunen. Wij hebben een manier ontwikkeld om auto’s soepeler, krachtiger of zuiniger te maken zonder de originele software aan te passen. De door ons ontwikkelde chip sluit je eenvoudig aan op de OBD II poort. Zodra de chip (eenvoudig) wordt verwijderd, is de auto in de originele staat. Dat is dus een goed alternatief voor mensen die geen softwarematige chiptuning willen.

bestelnu

Maatwerk

Het motormanagement van ieder merk en type is verschillend. Wij programmeren de chip daarom op maat. Nadat we uw bestelling ontvangen hebben stellen we de chip in met gespecialiseerde software. Deze software hebben we zelf ontwikkeld. Nadat we de chip ingesteld hebben, geeft hij informatie over brandstofinjectie, de hoeveelheid brandstof, drukvulling druk, temperatuur van de toegevoerde lucht, luchtdichtheid, RPM, gasklep positie en andere variabelen door aan de motor. Auto’s zijn af-fabriek heel conservatief afgesteld, waardoor er veel ruimte voor verbetering is. Belangrijk om te weten is dat deze verbetering niet ten koste gaat van de motor.

Alleen lager verbruik?

Standaard wordt onze chip ingesteld voor meer vermogen. Het verbruik gaat ook naar beneden, wanneer de rijstijl gelijk blijft. We kunnen de chip ook zo in stellen dat vooral het verbruik wordt verlaagd! Dit heet eco tuning. Met deze instelling is er geen extra vermogen, maar wordt de brandstof anders ingespoten. De acceleratie verbetert en bij hetzelfde rijgedrag kan het verbruik tot wel 10% lager uitvallen. U rijdt sneller in een hogere versnelling. Het verbruik daalt!

Chiptuning met de Multichip incl. OBD II splitkabel

2 Multichips